Retrogradni Merkur

Merkur v Retrogradu: Kako nam lahko koristi in kako se z njim spopasti

Retrogradni Merkur​

Kaj je Merkur v retrogradu?

Ko Merkur preide v retrogradno fazo, se zdi, kot da se vse obrne na glavo. Tehnologija zataji, komunikacija postane zapletena, potovanja so polna ovir, logika se zdi izmuzljiva, informacije pa zmedene. Vendar pa razumevanje pomena retrogradnega Merkurja, tveganj in koristi, ki jih prinaša, znamenja, v katerem se to dogaja, in trajanja tega obdobja, lahko pomaga obvladati enega izmed najbolj stresnih astroloških dogodkov.

Kaj se zgodi, ko je Merkur v retrogradu?

Merkurjevo retrogradno potovanje po nebu je postalo priljubljen izgovor za vse, od zamud letov, do težav z računalnikom ali izgubljenih e-poštnih sporočil.

Planet Merkur je povezan s komunikacijo, informacijami, elektroniko, potovanji in jasnim razmišljanjem. Ko preide v retrogradno fazo, moramo biti pripravljeni na upočasnitev na vseh teh področjih. Stvari se pokvarijo, projekti zastanejo, izgubljamo predmete, prihaja do prekinitev odnosov, urniki pa so vse prej kot zanesljivi.

Pomen Merkurja v retrogradu

Prvo, ime je zavajajoče. Planet ne obrne svoje orbite. Merkur v retrogradu opisuje optično iluzijo, pri kateri se zdi, da se planet premika nazaj z našega vidika na Zemlji.

Merkur ni edini planet, ki doživlja to. V resnici vsi planeti prehajajo skozi retrogradna obdobja. Med tem zaznavnim nazadovanjem so stvari, s katerimi je povezan retrogradni planet, kot da bi bile izpuščene, saj njegov “starš” ni več “na pravi poti”. Zato opazimo težave v odnosih, tehnologiji ali pogodbah, ko Merkur (planet komunikacije) preide v retrogradno fazo.

Koristi Merkurja v retrogradu

Čeprav se zdi, da to obdobje pretresa vaš svet (zakaj sem moral(a) naleteti na bivšega?!), Merkur v retrogradu ni samo serija nesreč. Ostre posledice tega prehoda so ponavadi stvari, ki so se zgodile na bolje.

To je astrološki način, da nas prisili k pregledu, ponovnemu preverjanju in ponovnemu obisku. Glede na to, da Merkur v retrogradu ni čas za začetek nečesa novega, je smiselno, da upočasnimo in ponovno kalibriramo naša življenja. Morda razmišljate o vsem, od zdravja do kariernih premikov. Vedeti, kaj storiti in kaj pričakovati vnaprej, je eden najboljših načinov za spopadanje z neizogibnimi presenečenji, ki jih prinaša Merkur.

Kako preživeti retrogradi merkur

Kako lahko Merkur v retrogradu deluje za vas, namesto proti vam? Najprej, globoko vdihnite. Kljub resni frustraciji in celo strahu, ki prihaja z obdobjem Merkurja v retrogradu, to ni konec sveta. Čeprav je lahko neprijetno soočati se s tem skoraj tri mesece vsako leto, to ni neobvladljivo.

Dejansko lahko Merkur v retrogradu predstavlja bogato obdobje kreativnosti in povezav; če ste sposobni biti prilagodljivi in se ne ujamete v podrobnosti, boste prišli skozi nepoškodovani. Lahko podpisujete pogodbe, sprejemate pomembne finančne odločitve ali celo začnete novo službo v tem časovnem obdobju, če ste previdni. Dvojno preverjanje vsega, počasno premikanje in sledenje našemu seznamu “storiti” in “ne storiti” vas bo obdržalo stran od težav.

Kaj storiti v času Merkurja v retrogradu in česa ne

STORITE:

 • Razmišljajte. Razmislite o vseh možnih rešitvah za težave, s katerimi se soočate – ena od njih bo na koncu delovala.
 • Bodite prilagodljivi, prilagodljivi in potrpežljivi. Morda boste morali stopiti iz svoje cone udobja, da najdete pravo rešitev.
 • Razmišljajte široko. Večja in daljnosežnejša kot je rešitev, večja je verjetnost, da bo delovala.
 • Ostanite obveščeni o zamudah in odpovedih med potovanjem.
 • Pazite na svoj avto. Preverite opozorilne lučke, načrtujte vzdrževalne termine in spremljajte svoj rezervoar za gorivo (tista majhna puščica, ki kaže na F ali E, morda ni tako natančna, kot mislite).
 • Naredite varnostno kopijo svojega računalnika in telefona, da ne izgubite pomembnih podatkov, če se nenadoma izklopita.
 • Ponovno obiščite vztrajne težave iz preteklosti. Veste, tista stvar, ki vam je bila zadnje čase res na misli? To je popoln čas, da se jo lotite in poskusite rešiti enkrat za vselej.

NE STORITE:

 • Ne zapadajte v negativno razmišljanje. Stvari se morda podirajo okoli vas, vendar ostanite pozitivni in se spomnite, da je to samo ovira. Zmorete!
 • Ne bodite samotar. Ko se stvari pokvarijo, se naročite pri strokovnjaku, da jih popravi, in nato počakajte, namesto da bi poskušali sami popraviti.
 • Ne pretiravajte. Stvari so že tako dovolj slabe brez pretiravanja, kajne?!
 • Ne načrtujte velike predstavitve ali ne pišite pomembnih dokumentov (zlasti pravnih dokumentov). Če se takim nalogam ne morete izogniti, bodite pozorni na podrobnosti.
 • Ne zanašajte se samo na tehnologijo. Če imate pomembno srečanje, si zapišite ali natisnite informacije, ki jih boste potrebovali.
 • Ne hitite. Upočasnitev tempa vam lahko pomaga odpraviti drage napake.
 • Ne imejte nerealnih pričakovanj. Zaradi nesporazumov in zmešnjav stvari morda ne bodo potekale, kot ste načrtovali. Izognite se razočaranju tako, da ohranite relativno nizka pričakovanja.
 • Ne postavljajte nerealnih časovnih okvirov. Bi Bürokracija lahko dokumente zadrževala v čakalni vrsti zelo dolgo časa.

retrogradni_Merkur_nacrt

Kako Merkur v retrogradu vpliva na vaše zdravje in razpoloženje?

Ko ste pod stresom, težje zaspite – in med Merkurjem v retrogradu so vaše ravni stresa in tesnobe lahko izjemno visoke. Ležanje budno ponoči, ko se tesnobno sprašujete, kako bi lahko preprečili današnje napake ali kaj bi se lahko zgodilo jutri, bo vplivalo na vaše zdravje.

In da bi bilo še slabše, pomanjkanje spanja lahko povzroči še več težav. Zakaj? Ker se negativna energija samo še bolj širi. Torej, utrujenost, tesnoba ali raztresenost lahko še dodatno povečajo učinke Merkurja v retrogradu! Na primer, vaša vadbeni rutina je lahko motena, če vam umrejo brezžične slušalke. Ali pa priprava kosila postane problematična, če se pokvari hladilnik ali zamrzovalnik, štedilnik ne deluje pravilno ali mikrovalovna pečica odpove.

Vendar pa ni razloga za strah. Imamo nekaj odličnih nasvetov, kako ohraniti vaš um in telo v odlični formi med tem obdobjem nepredvidljivosti.

Nasveti za samopomoč med Merkurjem v retrogradu

KAJ STORITI:

 • Pred spanjem se prepričajte, da je vaš alarm pravilno nastavljen, da se ne boste zbudili pozno in se počutili pod pritiskom.
 • Poslušajte tiho glasbo, nadenite si slušalke za odpravljanje hrupa ali si nadenite spalno masko – karkoli, kar bo izločilo motnje in vam omogočilo, da zaspite.
 • Načrtujte digitalno razstrupljanje. Če je kdaj pravi čas za odmor od vaših elektronskih naprav in zaprtje vaših družbenih omrežij, je to med Merkurjem v retrogradu.
 • Vadite nekaj dihalnih vaj, ki jih lahko uporabite, ko imate težave s tehnologijo ali potovanjem. Ni smiselno, da se razburjate zaradi nečesa, česar ne morete nadzorovati.

KAJ NE STORITI:

 • Ne načrtujte zapletenih obrokov z uporabo sofisticiranih kuhinjskih pripomočkov. Bolj preprosto, tem bolje.
 • Ne gledajte novic ali nasilnih TV oddaj/filmov tik pred spanjem.
 • Ne uporabljajte telefona ali drugih svetlih elektronskih naprav v postelji.
 • Ne pijte kofeina ali jejte ničesar začinjenega, kar bi vas lahko držalo pokonci preko vaše običajne ure za spanje.

Je Retrogradni Merkur v vaši rojstni karti?

Niste sami! Pravzaprav je ocenjeno, da je skoraj 25 odstotkov nas rojenih v času, ko je Merkur bil v retrogradu. Toda kaj točno to pomeni?

Nasprotno od tega, kar večina ljudi misli, pomen Merkurja v retrogradu v rojstni karti ni povezan s karmo.

Če ste rojeni med Merkurjem v retrogradu, imate srečo! To pomeni, da ste nekoliko bolje opremljeni za spopadanje z anksioznostjo, povezano s komunikacijo. Čeprav morda imate težave z ohranjanjem vseh vaših misli urejenih in se lahko frustrirate, ko jih ne morete artikulirati, se z lahkoto soočate in premagate nesporazume.

Poleg tega ste velik mislec. In odlična novica je, da imate filozofsko, reflektivno naravo, ki vam pomaga bolje obvladovati negativno energijo, zato ste morda bolje opremljeni za spopadanje z Merkurjem v retrogradu kot ostali.