Home » Oven
Facebook
Twitter
LinkedIn
Dnevni horoskop oven ikona

Dnevni horoskop Oven

Horoskop za znamenje Oven - 30.05.2024

Horoskop za znamenje Oven - 30.05.2024

Ljubezen

Danes boste imeli v ljubezni veliko sreče. Planeti vam bodo naklonjeni in vaš odnos s partnerjem bo cvetel. Začutili boste globoko povezavo in ljubezen med vama bo močnejša kot kadar koli prej. Čas je, da si vzamete čas zase in s partnerjem ter uživate v romantičnih trenutkih skupaj. Ne pozabite izraziti svojih čustev in se odpreti za globlje pogovore.

Posel

Na področju kariere se obeta uspeh in napredovanje. Vaše delovne sposobnosti bodo izrazito opažene in nagrajene. Pred vami je priložnost za nova poslovna sodelovanja, zato bodite pripravljeni sprejeti izzive in se odpreti novim priložnostim. Pomembno je, da ostanete osredotočeni in vztrajni pri svojih ciljih. Ne izgubljajte vere vase in sledite svojim sanjam.

Zdravje

Zdravstveno stanje bo danes stabilno in energija bo na visoki ravni. Priporočljivo je, da se posvetite telesni aktivnosti in zdravi prehrani, da ohranite svoje dobro počutje. Pomembno je tudi, da si vzamete čas zase in poskrbite za svoje duševno zdravje. Razmislite o meditaciji ali jogo, da se sprostite in umirite svoje misli.

Splošne značilnosti ovnov

Imate projekt, ki potrebuje močan zagon? Ovni so prava izbira. Vodstvene sposobnosti, ki jih pokaže oven, so impresivne, zato ne bodite presenečeni, če se ovni znajdejo v vlogi vodje in se uspešno spopadejo z navidezno nepremagljivimi ovirami – imajo namreč poseben osebni magnetizem.

Ovni se ne bojijo novih izzivov. Ljudje, rojeni pod tem znamenjem, pogosto veljajo za pionirje zodiaka, saj se neustrašno podajajo v neznano, kar jim pogosto prinaša uspeh. Oven je poln energije in dinamike, podobno kot voditelj, ki navdušuje ljudi s svojim šarmom in karizmo. Zora novega dneva – in vse njegove možnosti – je za ovna čisti užitek.

Astrološki simbol ovna je ovca, poimenovana po zvezdni konstelaciji, s katero je bil ta znak povezan v starodavnem svetu astrologov. Simbolika ovna sega v babilonske čase, ko je bil povezan z kmetijstvom in bogom pastirjev.

V egipčanski astronomiji je bila asociacija z ovcami nadaljevana skozi boga sonca Amon-Ra, ki je imel človeško obliko in ovčjo glavo. Amon-Ra je bil povezan s plodnostjo in ustvarjalnostjo, vitalnimi silami, ki pomaknejo pomlad in obnovo. V grški mitologiji je ovca rešila Phrixusa in Helle, katerino zlato runo je postalo nagrada v zgodbi o Jazonu in Argonavtih. Ime Aries izvira iz “Aresa”, grškega božanstva vojne.

Element, način in letni čas ovna

Pomlad Sezona ovna se v zahodnem tropičnem zodiaku začne ob pomladanskem enakonočju, kar predstavlja letno obnovo sonca na severni polobli in obnovitev rasti na začetku pomladi. Začne se 21. marca in konča 19. aprila. Arhetip ovna je prepoln mladostnega navdušenja, povezanega z vitalno silo življenja, ki se prebuja po dolgi zimi.

Kardinalni način

Oven je prvo od štirih kardinalnih znakov zodiaka, ki imajo vsi elementarno, inicijacijsko energijo, ki označuje začetek štirih letnih časov. Oven začenja pomlad, zaradi česar je ovna zelo vznemirljiv, ognjeno zagnan, voditeljski in pionirski.

Element ognja

Ovnov element je ogenj, najsvetlejši in najsvetlejši element, ki so ga že v antiki astrologi povezovali s božansko svetlobo zvezd in vitalnimi življenjskimi žarki sonca. Afiniteta ovna za navdih, impulzivnost in odločnost se vžgejo v element ognja.

Hiše, ki jih vladajo ovnu

Prva hiša

V modernem astrološkem sistemu Dvanajstih črkovnega abecede vsako zodiakalno znamenje vodi ena od dvanajstih hiš v rojstnem zemljevidu. To inovacijo so ustvarili psihološki astrologi, da bi se ujela znakovna področja z ustrezajočimi hišnimi temami.

Oven je bil dodeljen prva hiša identitete, saj je njegova pogumna, inicijacijska energija podobna načinu, kako prva hiša v rojstnem zemljevidu kaže, kako se bo oseba predstavila svetu, in prvi vtis, ki ga bodo projicirali. Ker je znamenje ovna vladal Marsu, ta sodobni astrološki sistem vabi k Mars-Like podpisu podpisa prve hiše.

Šesta hiša

V klasični astrologiji je bil rečeno, da je bil planetarni vladar Marsa oven “radost” v šesti hiši “slabe usode”, zdravja in služenja rojstnega zemljevida. To je povezano s tem, da je bil Mars klasično obravnavan kot eden izmed težjih ali “zlobnih” planetov v astrologiji, odgovornih za konflikte, nasilje in poškodbe v življenju posameznika, ko so slabo postavljeni.

Ker ima šesta hiša povezavo s izzivi zdravja in trde sreče, ima Mars “radostno” priložnost izraziti svoje manj zaželene ponudbe – ali vsaj ima prednost pri “nad-Marsju” in moči.

Značilnosti ovna

Osebnostne lastnosti ovna izhajajo iz njegovih aktivnih, moških ali jangovskih lastnosti, zaradi česar je ta znak usmerjen v trdno angažiranje z zunanjim svetom.